Nieuwsbrief
Online lezen

                                        002
Nieuwsbrief voor Ouders
Jaargang 2012-2013  No. 1
  
 
   
Inhoud
01 Voorwoord
02 Kennismaking
03 Maatschappelijke stage
04 Dyslexie
05 Lezen is voor...
06 RSG en sport
07 Vakcollege
08 M&O opdracht
09 PrO naar Hamburg
10 VMBO-BK goes Paris!
11 Introductiedag JC
12 Ouderpanels
13 Decanaat
 
Belangrijke dataherfstvakantie
22 tot en met 26 oktober

eerste toetsweek
bovenbouw v.a. 5 november

ouderspreekmoment
n.a.v. Rapport 1,  3 december


overige data
zie website
 

 
Volg ons op
Facebook

DigiMeester, onze Nieuwsbrief voor ouders
Welkom bij Digimeester!  

We zijn van plan u dit schooljaar minimaal vier keer te informeren over zaken die op de RSG spelen. Net als Digimeester zal ook de schoolgids alleen in digitale vorm verschijnen. Deze is op onze website te vinden. Lees meer van het voorwoord  en bekijk de andere artikelen.

Veel leesplezier met deze digitale nieuwsbrief!
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Kennismaken met nieuwe medewerkers


Ook dit jaar zijn er weer een aantal mensen onze school komen versterken. Een zestal stelt zichzelf in deze DigiMeester aan u voor.

U maakt kennis met: Aida Evink (geschiedenis), Ben van Haaster (beeldende vakken), Eliane IJzerman (Engels), Marie-José Klaver (Duits),  Elisabeth Mulder (Engels) en Linette Sturris (economie).
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Maatschappelijke stage: op de RSG doe je mee!
Zo aan het begin van het schooljaar, kijk ik even terug op wat er vorig jaar allemaal is gedaan in het kader van de maatschappelijke stage, ook wel de MaS genoemd. Zoals de meeste ouders/verzorgers wel zullen weten, is de MaS met ingang van september 2011 een verplicht onderdeel geworden. Elke leerling moet aan het eind van zijn of haar schoolcarrière 30 uur vrijwilligerswerk hebben gedaan. De derde en vierde klassen zijn al een aantal jaren bezig, maar dit jaar hebben we ook voor het eerst de brugklassen een MaS laten doen. En wat doen die leerlingen nu allemaal?

lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Informatie over dyslexie
Met ingang van het examen 2013 is het niet meer toegestaan dat scholen zelf een vergroting van de examens maken. Alle examens zullen dan aangeleverd worden in Arial puntgrootte 12. 

Heb je dyslexie? Schrijf je dan in bij loket aangepast lezen. Je kunt hier terecht voor gesproken boeken en kranten en tijdschriften in aangepaste leesvorm. 

 

lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Lezen is voor de geest....

"Een kamer zonder boeken is een lichaam zonder ziel" (Cicero)

"Lezen is voor de geest wat sport is voor het lichaam" (Sir Richard Steele)

Zomaar een tweetal citaten over lezen en boeken. In dit artikel  een tweetal bijdragen over lezen en boeken op de
RSG Tromp Meesters

 

lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
De RSG en sport: twee handen op één buik
Sinds het schooljaar 2011-2012 mogen wij met trots zeggen dat wij een ‘sportactieve school’ zijn. De RSG is een school die staat voor sport en binnen de school een ruim aanbod heeft van beweeg- en sportactiviteiten waaraan leerlingen op niveau en naar interesse aan kunnen deelnemen.
De gedachte achter deze certificering is dat het belang van bewegen en sport in de ontwikkeling van kinderen onvoldoende is gediend met enkel het geven van de voorgeschreven lessen LO.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Vakcollege van start
Met groot enthousiasme zijn docenten en leerlingen in de onderbouw van het beroepsgerichte VMBO, in onze locatie aan de Stationsstraat, het schooljaar 2012-2013 van start gegaan met de lessen aan het Vakcollege.

De leerlingen hebben in het eerste leerjaar 10 praktijkvakken in de techniek of in de Zorg & Dienstverlening. Al snel is duidelijk dat het Vakcollege een vorm van onderwijs is die onze leerlingen op het lijf is geschreven. Leren in de praktijk, waarbij de theorievakken aanhaken op datgene in de praktijklessen aan de orde is.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
M&O opdracht leidt tot eigen bedrijf

Het begon allemaal precies een jaar geleden toen ik aan het begin van het schooljaar het vak Management en Organisatie (M&O) koos. Ik vond het bedrijfsleven en alles wat daarmee te maken had altijd al fascinerend. Daarom wou ik er meer over te weten komen, vandaar dat ik het vak koos. In een van de eerste lessen gingen we voor de grap praten over het openen van een bedrijf en ik vroeg toen welk product ik dan zou moeten verkopen, omdat ik als ik iets zou beginnen een webshop zou openen.  

lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Met Praktijkonderwijs (PrO) naar Hamburg

In de eerste week van oktober vertrokken de leerlingen uit klas 4,5 en 6 van het Praktijkonderwijs met een prachtig zonnetje richting Hamburg om zoals ieder jaar daar een gecombineerde werkweek/ schoolkamp te houden. In het Praktijkonderwijs heeft men de maatschappelijke stage gecombineerd met de schoolreis. In klas 2, 3 en 4 gaan ze 2 dagen naar verschillende instellingen waar maatschappelijke stage gelopen wordt.  

lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
VMBO-BK goes Paris!
Het vertrek van de vierde klassen VMBO Basis en Kader naar Parijs begon al uitstekend. Dit omdat iedereen ruim voor de vertrektijd aanwezig was. Nog nooit eerder vertrokken we voor 07.00 uur. Na een prima reis werd er gestopt bij een enorme Carrefour in Compiegne, om inkopen te doen voor het verblijf in de mobilhomes op “camping Paris” in de groene long van Parijs, Bois de Boulogne.Een hele ervaring, deze immens grote supermarkt, daarna snel door naar de camping.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Introductiedag JC zonnig en goed verlopen
De introductiedag van het Junior College, dinsdag 4 september is uitstekend verlopen. Op het sportveld bij de school was een parcours uitgezet van hindernisbanen, zaklopen, bungeerunbaan, sumoworstelen, skippyslang en een wereldbal. De leerlingen gingen in klassenteams onder begeleiding van hun nieuwe mentor het parcours af. 
 
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Ouderpanels op de RSG
  De RSG Tromp Meesters vindt het belangrijk in contact te zijn met ouders. Zo zijn er de ouderavonden, waarin u informatie krijgt over het leerjaar waarin uw zoon of dochter zit van de afdelingsleider. Ook maakt u op deze avond kennis met de mentor van uw zoon/dochter en met de ouders van klasgenoten.

Aan het einde van klas 1 van de Lijsterbesstraat wordt u gevraagd een enquete in te vullen over uw bevindingen van dat jaar. Vanaf klas 2 kunt u deelnemen aan een ouderpanel.  Een ouderpanel is ...
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Het decanaat en de Oriëntatie op Studie en Beroep

De decanen van Mavo/Vmbo-kader en Havo/ Vwo vertellen hoe zij de leerlingen voorbereiden op hun studiekeuze.

Vanaf de derde klas havo en vwo wordt gebruik gemaakt van een landelijk online platform: dedecaan.net. Een netwerk waar in naast eigen gemaakte opdrachten en testen de meest actuele informatie rond studies en beroepen te vinden is. 

lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
terug naar boven Website | Contact | Afmelden